woensdag 16 november 2011

Deelnemers stellen zich voor: Gonnie Munster

Net voordat je vanaf de Rustenburgerweg afslaat naar de familie Strooper op de Korteweg, kun je langs de pioenenboerderij en schilder-en muziekstudio van Gonnie Munster. Tevens het huisadres van schilderclub Pioenroos.

Tekenen is altijd al een passie geweest van Gonnie. Met de kinderen de deur uit heeft ze het verder opgepakt en is ze schilderlessen gaan volgen. De hobby groeide en zo'n zes jaar geleden heeft ze samen met haar man Hans een oude bollenschuur omgebouwd tot moderne hobbyruimte. Nieuw dak, wanden en ramen, kachel, keukentje en toilet erin... maar liefst 6 maanden duurde de verbouwing. Nu dient de prachtige ruimte niet alleen als fijne hobbyplek voor Gonnie, maar ook als gezellige kantine voor de pioenplukkers in het seizoen en als inspirerende atelierruimte voor andere creatieven.

Schilderclub Pioenroos
Haar grote voorbeeld is schilder Niek van der Plas (Haagse School) en inspiratie haalt ze overal vandaan. "Van kleine dingen om je heen, de natuur, kinderen en van onze reizen." Haar inspiratie en de kennis die ze heeft opgedaan in de schilderlessen die zij jarenlang volgde, deelt ze graag met anderen. Zo heeft ze schildergroep Pioenroos opgezet. "Ik vind het heerlijk om samen met anderen aan het werk te zijn. Ieder in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau. Je leert van elkaar en stimuleert elkaar. De sfeer is altijd heel creatief en ontspannen." Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich tijdens de fair opgeven.

Open Huis
Tijdens deze eerste Open Huis van schilderclub Pioenroos en de hobbyruimte van Gonnie worden er diverse werken van de leden getoond in verschillende technieken; aquarel, pastel, acryl. Een aantal schilderijen zullen ook te koop worden aangeboden, inclusief lijst.
Ter gelegenheid van de Kruizer Winter Fair en deze eerste Open Huis zijn er ook een groot aantal sfeervolle winter- en kerststukken gemaakt. De groenstukken zijn te koop tijdens de fair en zijn beschikbaar voor elk budget.

Kerstcadeaus
Er zijn ook leuke kerstartikelen, decoraties en cadeautjes te koop bij Gonnie. Bijvoorbeeld mooie glazen waxinelichtjes en kerstengeltjes. De netto opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

Activiteiten tijdens de Fair
Tijdens de Kruizer Winter Fair kun je bij Gonnie Munster aan de Rustenburgerweg 136 terecht voor:
- expositie werken van Schilderclub Pioenroos
- verkoop werken van Schilderclub Pioenroos
- activiteiten 2012 Schilderclub Pioenroos
- winter- en kerststukken
- kerst- en cadeau artikelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten