maandag 14 november 2011

Deelnemers stellen zich voor: Jos Strooper

De prachtige schilderijen van het kunstzinnige echtpaar Strooper vind je dit jaar weer bij Gerard Mul aan de Jan Glijnisweg 32. Zowel Ria staat daar met haar schilderijen als Jos.

Jos Strooper heeft zich na zijn pensioen gestort op het schilderen. Nadat hij enkele jaren les heeft gehad van een fijnschilder, heeft hij inmiddels een heel eigen stijl ontwikkeld. Hij maakt voornamelijk Hollandse landschappen, waarbij zijn gebruik van harde kleuren en strakke lijnen opvalt. Zijn eigen omgeving inspireert hem daarbij. Zo heeft hij een drieluik gemaakt met als thema 't Kruis: van 50 jaar geleden, van het heden en zijn visie op 't Kruis over 50 jaar.

De laatste tijd werkt Jos vooral met een vast formaat, 30 x 30 cm. Voor deze compacte schilderijen gaat hij uit van alledaagse voorstellingen met dieren in Hollands landschap. Maar hij schildert ook grappige karikaturen van bekende spreekwoorden en gezegden.

Jos: "Als ik er eenmaal voor ga zitten, heb ik vrij snel iets op het doek gezet. Maar in principe schilder ik alleen met slecht weer, dus mijn productie ligt niet echt hoog!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten